Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Mart 2011 Pazar

EKŞİLİ TERBİYELİ SULU KÖFTE


Eşim ilk baslarda ben hayatta yemem bu yemegi diyordu. Zamanla biraz biraz yemeye basladi. Yapayim mi dedigimde baslarda hayir olan cevap sonra sen bilirsine dondu. Simdi ise kiymayi alirken bu yemegi bir an once yiyebilmek icin sabirsizlaniyor :)

MALZEMELER:
  • 6 su bardagi su (200ml.lik bardak ile)
  • Yarım kahve fincani pirinc
  • 1 tatli kasigi kuru nane 
  • Tuz 
KOFTE ICIN:
  • 250 gr. orta yagli kiyma
  • 1 kahve fincani pirinc
  • 1 cay kasigi tuz
  • 1-2 yemek kasigi un (kofteleri yuvarlamak icin)
TERBIYE ICIN:
  • 1 limonun suyu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 6 yemek kasigi yogurt
  • 1 yemek kasigi un

YAPILISI: 
  1. 6 su bardagi suyu tencereye koyup kaynamaya birakiyoruz. 
  2. Kiymamizi 1 cay kasigi tuz ve 1 kahve fincani pirinc ile yogurup top top kofteler yapiyoruz. 
  3. Kofteler cok buyuk olmamali. Cunku piserken pirincler sisecek ve kofteler buyuyecek.
  4. Duz bir tabaga un koyup kofteleri yuvarlayarak una buluyoruz.
  5. Suyumuz kaynadiysa kofteleri icine atiyoruz. 10 dk. pisiriyoruz.
  6. Yarim kahve fincani pirinci de tencereye ilave edip bir 10 dakika daha pisiriyoruz.
  7. Baska bir kapta terbiye malzemelerini cirpiyoruz.
  8. Terbiyeye tencereden kepce ile sicak su aktararak terbiyeyi ilitiyoruz ki kesilmesin.
  9. 20 dakikadir pismekte olan koftelere terbiyeyi karistirarak ilave ediyoruz. 5 dk. daha pisiriyoruz.
  10. Ocagin altini kapatip tuz ve kuru nane ilave ederek son kez karistiriyoruz.
*Hic yag kullanmadik cunku kiymanin yagi yeterli. Ama siz isterseniz servis esnasinda tereyaginda kirmizi toz biberi yakip tabaklara ilave edebilirsiniz.

*Kofteleri minik minik hazirlayarak bu yemegi corba olarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: